Webshops draaien overuren

Want wie cadeaus wil kopen en de kerstdrukte wil ontvluchten, lijkt steeds vaker voor webwinkels te kiezen.

Wie cadeaus wil kopen, maar de kerstdrukte wil ontvluchten, lijkt steeds vaker voor webwinkels te kiezen. Zowel Coolblue als bol.com breken deze kerstperiode records, en dit zijn hun populairste cadeaus.

Bol.com kent een ongekende piek in verkoop, zo wordt gemeld in een persbericht. De webwinkel haalde niet enkel de kaap van één miljoen Belgische klanten. Gisteren verkocht bol.com maar liefst 350.000 artikelen, goed voor 11 pakjes per seconde. "Steeds meer Belgen ontdekken het gemak van online winkelen en vertrouwen op de service die we bieden," aldus Daniel Ropers, algemeen directeur bij bol.com.

Ook Coolblue kent een ongeziene groei. De webwinkel verwacht maar liefst 76 procent meer omzet dan in dezelfde periode vorig jaar. De pakjesdienst heeft het "extreem druk", en dat zet de dienst ook onder druk. Wie een pakje voor 23.59 uur bestelt, krijgt het de dag erna normaal gezien geleverd. "We doen er dan ook alles aan om deze belofte waar te maken", zegt Jeroen Van Camp, manager bezorging van Coolblue.